.

Kişisel gelişim kitapları, girişimcilik hikayeleri ve yaşam koçlarının önerileri… Hep risk almamız gerektiğinden bahsederler.

Şifre bu demek ki; risk almak

Peki, kime göre? Neye göre?
Ne yaparsak risk almış oluruz hayatta?

Ben küçük bir kapı açayım;

İNİSİYATİF KULLANMALIYIZ

Bence içinde bulunduğumuz toplumun genel yapısını düşününce alınması gereken risklerin en başında “inisiyatif kullanmak” geliyor. Bunu bi becerelim de sonrası daha kolay gelir.
Hayat bizimse kararları da biz almalıyız, başkası değil.

HAYIR DEMEYİ ÖĞRENMELİYİZ

İçimize sinmeli yaşadıklarımız. Aklımıza ve gönlümüze uymayan kişi ve konulara mesafe koymak ya da hayır demek nezaketsizlik değildir. Bu bir duruş ve özsaygıdır.

DENEMELİYİZ

Üretmek için yola çıkanın önüne engeller konulan ve başaramayacağına dair iddiaya girilen bir toplulukta ilerlemek zor biliyorum ama dikkate almamalıyız. Çünkü başka çaremiz yok.
İleride “acaba kimseyi dinlemeyip deneseydim ne olacaktı” diye keşkeler içinde kıvranmak istemiyorsak diğerlerini boşverip ne pahasına olursa olsun deneyeceğiz.

KENDİ PAYIMIZA DÜŞENİ ÖDEMELİYİZ

Başkalarının sürüklediği o kadere gitmek yok! Her yerde hele ki başkalarının hikayesinde kimse kendisi olamaz ya da kalamaz.

Aldığımız kararlar ve uygulamadaki üslubumuz neyse biz oyuz. Kendi yolumuzda kalmalıyız . Bedeli ne olacak diye düşünmekten vazgeçmek de alınması gereken etkili bir risk sayılabilir. 

Hem her şeyin bi bedeli yok mu zaten? İlla ki bir bedel ödenecekse;
RİSK ALIP o ödemeyi kendi kararlarımız için yapalım.

Bu konuyu neden yazdığıma gelince; risk almak kendimize verdiğimiz değerin ispatı gibidir ve heyecan vericidir. Deneyin 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.